outofserviceGegevens
Naam: out-of-service
Plaats: zaandam
Site: www.myspace.com/oospunkrock
Leeftijd:15
Aantal dagen lid:5665
Forum posts:4

 

BIOGRAFIE:

Out of Service is opgericht in maart, 2004, door gitarist/zanger Nick Nasty. Na een aantal gesprekken met mij over ons beider liefde voor harde, snelle muziek, besloten we hier een band aan te wijden. drummer en vriend van Nick, Jungle Boy genoemd (vanwege zijn drumstijl) werd geraadpleegt en een zogenoemd 'powertrio' was gevormd.

 

We maakten ons niet druk om een playlist en speelden in Kraakkafee 2B te Zaandam shows met 1 nummer en een Dick Dale cover. Wekelijks daar oefenend, het repertoire uitbreidend en de covers schrappend onstond alsnog een playlist waarvan Momma Said, What You Want, Return 2 Reality, Eventually, Puppet Play, Modern Deadman en Empty Wallet op de demo "Reclaim the Streets" verschenen. (deze is vast en zeker nog wel bij ons te verkrijgen, maar is nooit officieel uitgebracht, en we moeten waarschijnlijk even graven tussen het puin).

Later kreeg de naam een dubbele betekenis, omdat niet alleen de punk opnieuw in het publiek gesmeten werd, ook Werkhuis en "thuis van de band" 2B moest sluiten (de plek die menig jongere van de straat hield in het weekend). De autoband die bij de demonstratie in de fik werd gestoken op de weg, is te zien op de titelloze EP, die in 2007 verscheen.

Deze EP, opgenomen met gewonnen studiotijd (de 2de plaats bij N-H Glorie verbaasde ons nogal), heeft zeven nummers, waarvan drie van de demo (Modern Deadman, What You Want en Eventually) en vier nieuwe: Not Good, The Refugee, Me-lody en Know You Don't.

 

Na een stop vlak na het verschijnen van de EP wegens studie, werk, tijdgebrek en inspiratietekort, heeft de band stilgelegen en zijn we alledrie ons eigen weg gegaan. JB studeert in Leeuwarden, Nick zit op de HBA te Utrecht, en ik werk fulltime na vroegtijdig schoolverlaten.

Echter, nadat de storm was gaan liggen en de ruzies uitgepraat, werden de instrumenten snel weer opgepakt om de band eind 2008 weer draaiende te hebben, voor een optreden op het Loods-festival te Zaandam. .

En wachten nu met spanning op de mix van de derde independent ep.

Verder staan we op Moisefestival en Haltpop deze zomer.

Ook was de show met Agent orange een groot succes, de credits die we kregen van deze legendarische band steken we in onze zak.

We staan garant voor een goed avondje knallen met een show van 50 minuten.

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew