Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Rancid - Honor Is All We Know

17-11-14 16:38:00 / door pureandsimple / band: Rancid / album: Rancid - Honor Is All We Know (2014)

Rancid - Honor Is All We Know

Rancid is terug! Supermooi natuurlijk dat er nieuw werk is van deze levende legende, maar na Let the Dominoes Fall was ik al wel behoorlijk minder siked geraakt voor nieuw werk. En hoewel deze plaat ietsjes beter klinkt dan de vorige ben ik verre van tevreden. ‘Let the Dominoes… ‘ had 19 tracks waarvan er een stuk of 10 prima te doen waren en ook best nog afwisselend. Maar deze plaat heeft er 14 waarvan ietsjes meer dan de helft de moeite waard zijn, maar juist omdat veel nummers inwisselbaar zijn voor elkaar scoort het geheel toch lager. Natuurlijk ligt de lat altijd hoger bij Rancid, maar is gewoon niet wat ik er van gehoopt had.

Het meest positieve punt is dat Tim Armstrong niet dat achterlijke gemompel doet wat we kennen van zijn Tim Timebomb gedoe. Eigenlijk hetgeen wat ik meest vreesde aan deze plaat is totaal geen probleem. Tim Armstrong, die zo nu en dan solo klinkt als een downer met een bek vol M&Ms, klinkt op Honor Is All We Know lekker fel en gedreven. Helaas kunnen we dat niet van de nummers zeggen die prima in elkaar zitten, maar domweg saai zijn. En in het begin van de plaat gaat het eigenlijk al mis. De eerste drie nummers waarmee de plaat opent zouden allemaal redelijke openers zijn, ware het niet dat ze allemaal een beetje dezelfde vibe hebben. Nu ze alle drie achter elkaar staan doet het juist af aan het geheel. En zo kabbelt het een beetje voort met hier en daar een echte mispeer zoals A Power Inside. Het is makkelijk haten op deze gasten, maar met het talent dat ze hebben moet er echt wel meer mogelijk zijn. Ik denk dat de plaat al meer in balans was geweest als 4 of 5 tracks waren met een andere vibe. Daarbij had het ook geen pijn gedaan als er wat betere tracks op stonden. Geen slechte plaat voor een gemiddeld bandje, ondermaats voor Rancid.

Score: 59/100

<< Lagwagon - Hang

Reacties

Gepost door: puyol Gepost: 25-11-14 19:18:30
potdomme, heeft die beste man toch eens een recensie geschreven waar ik het 100% mee eens ben :)
Gepost door: jupz Gepost: 04-12-14 23:46:12
Rancid heeft denk 3 smaken... Rock n roll Oi Ska en beuken... Die verschillende vibes...Ja fuck heb zelf ook mijn buien....

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact