Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Dropkick Murphys

09-06-14 08:00:00 / door pureandsimple

Dropkick Murphys

Toen eind jaren 90 Do or Die uitkwam was ik er helemaal stuk van. Wat een plaat! Vandaag de dag kan ik het, net als veel van hun latere werk, niet meer aanhoren. Dat neemt niet weg dat die plaat en de band een speciaal plekje hebben in mijn collectie. Ondertussen zijn we flink wat releases verder en weet de band menig festival op z’n kop te zetten. Zo speelt de band die er zo openlijk voor uitkomt uit Boston te komen dit jaar op Jera Open Air.

 

Jullie gaan al een tijdje mee. Denk je wel eens terug aan het begin? Als in: het begin toen je voor het eerst punkrock hoorde?
Ik was nog een klein rotjochie toen ik bands als The Clash, the Ramones en Sex Pistols ontdekte. Maar al snel luisterde ik naar hardcorebands zoals Fear, Dead Kennedys en Gang Green enzo. Black Flag ook natuurlijk. Aangezien je niet zomaar even wat nummertjes ergens kon gaan luisteren en moest je via tapetrades en vrienden aan je muziek komen. Je moest echt opzoek. Hoewel ik het echt een mooie tijd vond en het me heeft gevormd is het wel een stuk gemakkelijker allemaal vandaag de dag.

Een tijdje terug kwam Signed and Sealed In Blood uit. Alweer toe aan nieuw werk?

We hebben het er wel over gehad, maar hebben de laatste tijd juist ook veel oude tracks gespeeld. Ennuh.. zo oud is Signed and Sealed ook weer niet.Hoewel we natuurlijk wel een behoorlijk productieve band zijn gaat moet je ook tijd nemen voor jezelf en je familie. 

Duik je graag de studio in?
Nouja… Graag is een groot woord. Het voornaamste probleem is dat we veel op tour zijn. Op tour kun je niet altijd je idée goed op papier krijgen en als je terugkomt ben je moe. Soms zit je vol ideeën, maar moet je nog een maand of twee wachten voordat je wat kan doen. Maar je moet het ook niet overdrijven. In principe is het voor iedere band zo. Het is ondertussen al 8 albums gelukt dus niet zoveel te klagen.

En wordt het dan weer eens een wat meer punkrock album zoals The Gang’s All Here?
Hehe.. Ja, uit de punkrock hoek krijgen we vaak van dit soort vragen. Tenminste.. Degene die het aandurven, want volgens mij wil iedereen deze vraag stellen. Muzikaal is het best natuurlijk gegaan, hoewel ik vind dat er nog duidelijk veel punkrock in terug te horen is. Ik denk ook dat het allemaal wat ruiger en rauw klonk omdat we nog niet zo strak waren als gehele band. Je kunt als band ook niet winnen, want als je acht albums hetzelfde doet krijg je ook commentaar. Maar als je iets veranderd ben je niet meer de band die je vroeger was. Desondanks hoor je wel duidelijk dat al onze albums Dropkick Murphys zijn en dat er nog altijd punk, rock, hardcore en folk in zit.

Jullie hebben ook zo’n kerstnummer gedaan. Gaan jullie net als Bad Religion een kerstplaat opnemen? 
Nee. Het moet wel leuk blijven nauturlijk. Ik zal eerlijk zijn: het is wel ter sprake gekomen. Maar ik denk dat niemand er op zit te wachten. Er zijn ook veel niet-religieuze fans en die zitten er al helemaal niet op te wachten. Daarnaast moet je dan ieder jaar met de kerstdagen op tour gaan terwijl dat juist de dagen zijn dat ik graag thuis zit met de kids.

Jullie zijn vanaf het eerste uur behoorlijk uitgesproken over vakbonden en politieke issues.Dat heeft voor een groot deel met onze achtergrond te maken. Je schrijft vooral ook over wat je ziet en meemaakt. Dat beïnvloed je teksten dan. Het zal altijd een deel van ons blijven.

Ik hoorde dat Ken Casey een eigen bar heeft tegenwoordig. Ga je er wel eens heen? 
Ik ben niet vies van een drankje op z’n tijd, maar kom er niet al te vaak. Ik denk dat de mensen om hem heen eerder een barman in hem zagen dan een man en muzikant die de hele wereld over zou touren, maar ondertussen doet ie allebei prima. 


Reacties

Gepost door: nokia Gepost: 10-06-14 04:55:22
Nog altijd een vette band!
Gepost door: supermuys Gepost: 11-06-14 10:53:32
met wie is het interview nou gehouden?
Gepost door: pureandsimple Gepost: 11-06-14 14:50:07
Al Barr
Gepost door: supermuys Gepost: 11-06-14 18:15:55
ah ok, thanks :)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact